Hulp aanvragen

Schuldhulpverlening aanvragen
Bent u particulier met problematische schulden?

Als je problematische schulden hebt, zoek dan snel hulp bij de afdeling Sociale Zaken van je gemeente. Zij kunnen je doorverwijzen naar een betrouwbare schuldhulpverlenende instantie.

Iedereen kan in de financiële problemen komen, zowel particulieren als ondernemers. Beide groepen kunnen voor goede schuldhulpverlening in aanmerking komen als zij daar behoefte aan hebben. Veel gemeenten in Nederland bieden deze hulpverlening aan, maar niet altijd op de manier die mensen verwachten en zo snel als zij zouden willen. Er zijn daardoor nogal wat malafide schuld(‘hulp’)bureau’s die de situatie van particulieren in financiële nood en van hulpzoekende bedrijven misbruiken om er zelf beter van te worden. Deze bedrijven maken vaak de problemen nog groter! Wie in zee gaat met een willekeurige aanbieder uit de “zaterdagkrant” vraagt om moelijkheden.
Je kunt vragen of de organisatie waar je hulp zoekt, is aangesloten bij de NVVK, de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet. Deze vereniging heeft een gedragscode opgesteld waardoor je verzekerd bent van professionele hulp en je kunt je klachten indienen als dingen niet naar behoren gebeuren. Je kunt zelf op de site controleren wie er lid zijn van de NVVK. Overigens zijn er ook bonafide schuldhulpverleningsinstanties die niet zijn aangesloten bij de NVVK.

Bent u ondernemer of ex-ondernemer met problematische schulden?

Neemt u dan zo spoedig mogelijk (telefonisch) contact met ons op of vul nu het online formulier in.

Wanneer de verwachting is dat Zuidweg & Partners mogelijk een oplossing kan bieden, een aanvraagformulier (op deze pagina te downloaden of telefonisch aan te vragen) worden ingevuld en ondertekend worden opgestuurd. Door gebruik te maken van dit formulier zijn wij in staat efficiënter te werken en u beter van dienst te zijn.

Met het invullen en retourneren van dit formulier komt geen enkele overeenkomst tot stand; u bent derhalve nergens aan gebonden. Naar aanleiding van de door u aangeleverde gegevens zullen wij kosteloos beoordelen of u in aanmerking komt voor schuldhulpverlening door ons kantoor. In dat geval zullen wij u telefonisch benaderen voor een kosteloos advies. Wanneer u niet tot onze doelgroep blijkt te behoren, zullen wij trachten u door te verwijzen naar een instantie die u wel van dienst kan zijn.

De kosten van Zuidweg & Partners voor schuldhulpverlening, worden veelal gedragen door de gemeenten uit hoofde van hun ‘morele’ verplichting te voorzien in goede schuldhulpverlening voor alle inwoners. Uiteraard kunnen wij u vooraf informeren of uw gemeente deze kosten vergoedt.

Indien u geen telefonische oproep van ons heeft ontvangen binnen 2 tot 3 weken nadat u het formulier heeft geretourneerd, verzoeken wij u telefonisch of per fax contact met ons op te nemen. Alle door u aangeleverde informatie wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

Vraag nu hier schuldhulpverlening aan >>